Sjef bleef last houden van dunne mest

Home » Sjef had last van dunne mest

Waar liepen wij bij Sjef tegenaan?

Dunne mest is een probleem waar veel paarden wel eens last van hebben, zo ook onze kleine Sjef. Hij liep vaak rond met een vieze staart en beentjes. Hij kreeg altijd  hetzelfde hooi en stond op hetzelfde weilandje, maar toch bleef hij dunne mest houden. Wekelijks waste ik zijn staart en benen, wat hij steeds minder kon waarderen en ik zelf inmiddels ook wel beu was.

 

 

Feiten over Sjef

 

Naam:

Sjef

Afstamming:

Onbekend

Geboortejaar:

2015

Schofthoogte:

ong. 70 cm

Discipline:

Grondwerk
Sjef natte mest
 

 

Wat had Sjef nodig?

Om zijn darmflora weer op orde te brengen en zijn mest beter te laten worden heb ik hem Natural’Digest gevoerd. Ik kende al diverse positieve verhalen over Natural’Digest, en hoopte dat het wat kon betekenen voor de kleine man.  

Gekozen supplement: NATURAL’DIGEST

 

Natural’Digest is een prebioticum dat het verteringsstelsel ondersteunt. Het zorgt ervoor dat jouw paard het optimale uit zijn voeding haalt en helpt ongemakken te beperken. Het ondersteunt het behoud van de zuurtegraad in de maag, en draagt bij aan de darmgezondheid.

Natural Digest Stress Gezondheid Maagzweren

Wat zijn de ervaringen en hoe snel was er effect?

Het voeren ging erg eenvoudig doordat het supplement goed in de smaak valt en in brokvorm is. Dagelijks gaf ik hem een schepje Natural’Digest uit mijn hand. Hij vond het zo lekker dat hij mij al op stond te wachten wanneer ik het supplement ging voeren! Na nog geen twee weken was zijn mest beduidend dikker, en bleven zijn staart en benen schoon. Ook oogde hij fitter en blijer. 

Waarom werkt het?

De gehydrolyseerde gisten in Natural’Digest zorgen ervoor dat het voer beter verteerd wordt. Hierdoor haalt Sjef nu meer voedingsstoffen uit zijn eten, is zijn mest steviger en is mestwater verleden tijd.

Hoe moet het gebruikt worden?

Natural’Digest geef je dagelijks aan je paard of pony. Voor een pony is een maatschepje (20 gram) voldoende, voor een paard adviseren we 2 schepjes. De drum van 1,2 kg is genoeg voor 30 dagen voor paarden, we raden ook echt aan om deze dertig dagen Natural’Digest te blijven voeren voor een optimaal resultaat.

De werkzame ingrediënten zijn in een smakelijk brokje geperst dus het is zeer eenvoudig te geven.

Winkelmandje